ODMAZDA ZA TEL AVIV

U izraelskoj raciji na Zapadnoj obali ubijen Palestinac, premijer: ‘Imate punu slobodu suzbiti teror‘

Vojska je u subotu priopćila da su vlasti pokrenule operaciju u gradu Jeninu

Palestinci nose tijelo ubijenog Ahmed al-Saadija (25)

 Jaafar Ashtiyeh/AFP

Izraelske snage sigurnosti izvršile su u subotu raciju u okrugu Jeninu, žarištu Zapadne obale te su jednog Palestinca ubile i druge ranile, pošto što su obećale da "neće biti ograničenja" u suzbijanju sve većeg nasilja.

Operacija koja je u tijeku uslijedila je nakon što je u četvrtak navečer navodni napadač iz Jenina u Tel Avivu ubio tri Izraelca i ranio više od desetak drugih.

Nakon tog napada, izraelski premijer Naftali Bennett rekao je da je sigurnosnim agencijama dao "punu slobodu" da prekinu val smrtonosnog nasilja od 22. ožujka "kako bi suzbile teror".

"U ovom ratu nema ograničenja i neće ih biti", rekao je Bennett u petak, govoreći nekoliko sati nakon što je napadač otvorio vatru u ulici punoj barova i restorana.

Vojska je u subotu priopćila da su vlasti pokrenule operaciju u gradu Jeninu, na sjeveru okupirane Zapadne obale, tamošnjem palestinskom izbjegličkom kampu i susjednim selima.

Palestinsko ministarstvo zdravlja reklo je da je najmanje jedan Palestinac ubijen u izraelskoj pucnjavi, a petero ih je ranjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:54