AKCIJA U TIJEKU

U Japanskom moru nestao pomorac iz Dalmacije, pokrenuta opsežna potraga!

Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod pretražen, a nestali član posade Miho Pracat nije pronađen na brodu
Brod Miho Pracat
 Atlanstka Plovidba

Dubrovački brodoprijevoznik "Atlantska plovidba d.d." upravo je izvijestila kako je danas, u subotu 23. listopada oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen nestanak člana posade broda "Miho Pracat" koji plovi u sastavu flote dubrovačkog brodara, piše Dubrovački vjesnik.

Brod se trenutačno nalazi u akvatoriju Japanskog mora, u plovidbi iz ruske luke Shakhtersk prema Kini. Kako stoji u priopćenju javnosti, brod je odmah okrenut u suprotnom smjeru i sukladno važećim međunarodnim procedurama započela je akcija potrage kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok. U međuvremenu je brod pretražen i nestali član posade nije pronađen na brodu. Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o hrvatskom državljaninu koji je s područja Dubrovačko- neretvanske županije. Navodno je riječ o pomorcu s područja Metkovića.

Uz posadu našeg broda, u potragu su uključeni i jedan zrakoplov, jedan brod specijaliziran za traganje i spašavanje (tzv. SAR plovilo) te jedan ribarski brod koji se našao u blizini mjesta događaja. Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima "Atlantska plovidba" će pravovremeno izvijestiti javnost.

Inače, "Miho Pracat je izgrađen 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard, plovi pod hrvatskom zastavom i dug je 229 a širok 32 metra. Ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt i postiže brzinu od 14 čvorova.

ITF koordinator i voditelj dubrovačkog ureda Sindikata pomoraca Hrvatske Romano Perić nam je u ovom trenutku mogao reći samo to kako je i sindikat dobio obavijest o nestanku hrvatrskog pomorca.

- Mogu potvrditi kako je potraga za njim uvelike u tijeku. Okolnosti nesreće su još uvijek nepoznate- rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 10:14