SKUPA POSLASTICA

U JAPANU DVIJE DINJE PRODANE ZA REKORDNIH 25.000 EURA Japanci obožavaju to luksuzno voće koje predstavlja vrlo skup poklon poput dobrog vina

 
 Profimedia, Newscom

Dvije dinje Yubari, vrlo cijenjeno voće u Japanu, prodane su za rekordnu svotu od 3,2 milijuna jena (više od 25.000 eura) u subotu na aukciji u Sapporu na otoku Hokkaidu, objavili su dužnosnici.

Svota koja bi bila dovoljna za novi automobil u Japanu, premašila je tri milijuna jena postignutih prije dvije godine za dvije dinje Yubari.

Aukcijska prodaja sezonskog voća u Japanu redovito nudi priliku za rekorde tog tipa.

Naomichi Suzuki (L), mayor of Yubari in Japan's northernmost prefecture of Hokkaido, holds a pair of Yubari melons with Shinya Noda (R), who became the winning bidder of the premium melons with a record 3.2 million yen (,090) at the season's first auction in Sapporo on May 26, 2018. (Kyodo)
==Kyodo, Image: 372988848, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom

Par dinja bio je prvi u godini ponuđen na dražbi tržnice na veliko u Sapporu, a kupila ga je lokalna tvrtka za pakiranje voća.

"Dinje Yubari dobro rastu ove godine jer je bilo puno sunčanih sati početkom svibnja", objasnio je dužnosnik tržnice Tatsuro Shibuta.

Japanci gaje kult spram luksuznog voća, a dinja Yubari, tamnije narančaste boje iznutra, koja se uzgaja na otoku Hokkaidu predstavlja vrlo skup poklon, poput dobrog vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 19:27