SKANDAL U BIH

U javnost procurile bizarne fotografije gradonačelnika Prijedora: ‘Ispričavam se, dajem ostavku‘

Fotografije je objavio na svom privatnom blogu novinar Slobodan Vasković
Dalibor Pavlović
 Slobodan Vasković/Twitter

Dalibor Pavlović podnio je ostavku danas na funkciji gradonačelnika Prijedora, nakon što su u javnost procurile njegove bizarne fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća, javlja Klix.ba.

Fotografije, koje je sam uslikao, a koje je objavio novinar Slobodan Vasković su uzburkale javnost u Republici Srpskoj s obzirom na neprimjerenost sadržaja. Zbog toga, lider SNSD-a Milorad Dodik ga je pozvao da podnese ostavku.

Danas je održana i sjednica Gradskog odbora Prijedora na kojoj gradonačelnik nije sudjelovao, no ostavku je objavio pismenim putem.

'Kao nositelj javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam, baš kao i o privatnom životu, ako on utječe na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu uzdrmati odnose povjerenja koje s građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obavještavam javnost da prihvaćam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika', istaknuo je osvrčući se na fotografije kojima je navodno uzrok bila neuzvraćena ljubav.

Inače, Dodik mu je poručio da je izgubio podršku stranačkih kolega zbog objavljenih fotografija i izostanka demantija navoda koji se odnose na to da je ovisnik.

U pismu ostavke, Pavlović se ispričao sugrađanima zbog neugodnosti.

'Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam. Želim se zahvaliti svima na suradnji, a onima od kojih sam dobio na tisuće poruka podrške, obećavam da ću, i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajat ću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena', naveo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2021 02:29