SVE VIŠE POKAZATELJA

U javnost procurile strogo čuvane tajne Kremlja: ‘Putin je u travnju prošao intenzivnu turu liječenja za rak‘

Tri obavještajca iz SAD-a otkrila su kako je Putinovo zdravlje predmet intenzivnog nadzora Bidenove administracije

Vladimir Putin

 Mikhail Metzel/Tass/Profimedia/Mikhail Metzel/Tass/Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin liječio se od uznapredovalog raka u travnju, a preživio je pokušaj atentata mjesec dana ranije, piše Daily Mail prema izvješću američke obavještajne službe, prenosi Slobodna Dalmacija. O Putinom zdravlju raspravlja se već mjesecima, a stručnjaci nakon svake nove snimke debatiraju o njegovom stanju.

Čak tri visoko pozicionirana obavještajca iz SAD-a otkrila su kako je Putinovo zdravlje predmet intenzivnog nadzora Bidenove administracije te da njihove informacije potvrđuju to da Putin boluje od raka, zbog čega prolazi kroz intenzivna liječenja.

Procjene američkih obavještajaca navode i kako je u ožujku Putin preživio pokušaj atentata. Međutim, upozorili su da su neki izvori nestali od početka rata te da je Putinova izolacija otežala procjenu njegova stanja.

U nedjelju je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov demantirao da je Putin bolestan ili umire.

- Predsjednik Vladimir Putin svaki dan se pojavljuje u javnosti. Možete ga gledati na ekranima, čitati i slušati njegove nastupe. Mislim da normalni ljudi kod njega ne mogu vidjeti znakove neke bolesti ili lošeg zdravlja, rekao je Lavrov.

Dodao je da izvješća o Putinovom lošem zdravstvenom stanju treba ostaviti 'na savjesti onih koji šire takve glasine'. Ove izjave dolaze usred navoda da je Kremlj koristio stare Putinove snimke u posljednjih nekoliko pojavljivanja ruskog predsjednika.

Bivši britanski špijun Christopher Steele, koji je napisao dosje o Donaldu Trumpu i navodnom ruskom miješanju u izbore 2016., također je sugerirao da je Putin lošeg zdravlja.

- Svakako, prema onome što čujemo od izvora u Rusiji i drugdje, Putin je, zapravo, prilično ozbiljno bolestan, rekao je nedavno za Sky News. No, priznao je da mu nije jasno što točno muči ruskog predsjednika.

- Nije jasno koja je to točno bolest - je li neizlječiva ili terminalna, ili bilo što drugo. Ali svakako, mislim da je to dio jednadžbe - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:13