SAMO ZA STARIJE OD 15

U JEDNOJ RUCI PIŠTOLJ, U DRUGOJ DROGA Prodaja 'Breaking Bad' figurica izazvala uzbunu među roditeljima

 Twitter

WAYNE Najveći svjetski lanac trgovina igračaka 'Toys R Us', našao se na udaru kritika nakon što su u prodaju pustili seriju akcijskih figura s likovima iz kultne tv serije 'Breaking Bad' (Na putu prema dolje).

Jedna od figurica, visokih 15-ak centimetara, predstavlja dilera, ujedno i glavnog lika u tv seriji, s pištoljem u jednoj ruci, te vrećama s novcem i plavičastim kristalima metamfetamina koji se mogu postaviti u drugu ruku.

Slijedeća se 'Breaking Bad' figurica prodaje uz ovakav promotivni tekst: 'dok te akcijska figura promatra iz kvalitetne ambalaže, pogodne i za kolekcionare, kao da te izaziva da napraviš slijedeći potez'.

Serija, koja je igrala i na jednoj od naših komercijalnih televizija, prati doživljaje srednjoškolskog profesora kemije Waltera Whitea (glumi ga Brian Cranston). White, zajedno s bivšim učenikom Jessijem Pinkhamom ( Aaron Paul), pokreće proizvodnju i prodaju droge kako bi namaknuo novac prije nego umre od dijagnosticiranog karcinoma.

Prikazivanje serije završilo je lani na negodovanje brojnih fanova. Serijal je osvojio pregršt prestižnih Emmy nagrada, a ostao je upamćen po sjajnom scenariju, nasilnim scenama te vrhunskim glumačkim izvedbama.

Toys R Us figurice, namijenjene odraslima i starijima od 15 godina, prodaju se u sklopu sporazuma s distributerom serije, Sony Pictures.

No, brojni su roditelji u SAD-u pokrenuli kampanju na društvenim mrežama kako bi se akcijske figurice izbacile iz trgovačkog lanca u kojem većinu kupaca čine djeca.

Zabrinuta majka Susan Schrivjer inicijator je online peticiju koju je, do sad, potpisalo skoro 6.000 osoba. 'Roditelji, djede i bake širom svijeta vode djecu u Toys R Us dućane i ne bi se trebali naći u situaciji da moraju objašnjavati zašto neke igračke dolaze opremljene vrećicom punom opasne droge te zašto takva osoba zaslužuje svoju akcijsku figuru', objašnjava gospođa Schrivjer.

Glasnogovornik trgovačkog lanca odgovorio je na kritike zabrinutih roditelja: 'Pakiranje dotičnog proizvoda jasno označava kako je proizvod namijenjen osobama starijim od 15 godina. Osim toga, te igračke nalaze se na posebnom odjelu akcijskih figura za odrasle'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:31