TAJNE LAKE MEADA

U jezeru koje presušuje pronađeno više leševa: ‘Vjerujemo da će ih biti sve više i više‘

Kako razina vode bude padala, vjerujem da ćemo pronaći još ljudskih ostataka - rekao je lokalni policajac

Tabla na ulazu u Jezero Mead

 Mario Tama/AFP

Nekoliko ljudskih leševa pronađeno je u nevadskom Lake Meadu, nedaleko Las Vegasa, jezeru koje presušuje uslijed dugotrajne suše.

Dvije sestre bile su u čamcu i veslale kada su uočile kosti. U početku su mislile da se radi o ostatcima ovce te su se šokirale kada su shvatile da je riječ o ljudskim kostima.

- Dugo mi je trebalo da pojmim kako se stvarno radi o ostatcima čovjeka - kazala je Lynette Melvin lokalnim medijima, prenosi Guardian ističući kako je ona shvatila da se radi o ljudskim kostima kada je ugledala čeljust.

Jezero Mead pod upravom je rendžera Nacionalnog parka koji su odmah stigli na mjesto događaja.

Policija Las Vegasa slučaj zasad ne istražuje kao ubojstvo. Lokalni mrtvozornik provest će obdukciju kako bi se utvrdio identitet preminule osobe.

No, u jezeru su već pronađeni ovakvi, jezivi ostaci ljudskih tijela. U probušenoj bačvi nađeno je ljudsko tijelo prije samo tjedan dana, a policijski istražitelji ustanovili su da se radi o muškarcu koji je ustrijeljen prije nekoliko desetljeća, u razdoblju od 1970. do 1980. Zaključili su to po cipelama koje je imao na sebi. No, iako se stručnjaci trude, identitet tog muškarca ni dalje nije utvrđen.

Vjeruje se kako su na dnu ovog jezera, koje je suočeno s jednom od najvećih suša, ali je i jedno od najvećih akumulacijskih jezera u SAD-u, tijela brojnih žrtava mafijaških obračuna u Las Vegasu. Iz tog se jezera pitkom vodom opskrbljuje više od četrdeset milijuna ljudi te se ona koristi kako bi se navodnjavale poljoprivredne površine.

- Kako razina vode bude padala, vjerujem da ćemo pronaći još ljudskih ostataka - rekao je lokalni policajac Ray Spencer, piše Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:57