COVID NE POSUSTAJE

U Kaliforniji i Teksasu zabilježen rekordan porast zaraženih, Arizona se zatvara

Los Angeles je novi epicentar pandemije, zbog čega će tamošnje plaže za vikend na Dan nezavisnosti biti zatvorene, a vatromet zabranjen
Los Angeles 
 Frederic J. BROWN/AFP

Kalifornija i Teksas bilježe rekordan porast novozaraženih, pokazuju u utorak podaci Reutersa, a Los Angeles, drugi najveći američki grad, izvijestio je o "alarmantnom" dnevnom porastu u kojemu sad ima više od 100.000 slučajeva koronavirusa.

Los Angeles je novi epicentar pandemije zbog porasta zaraženih i hospitaliziranih iako je guverner Kalifornije Gavin Newsom naredio zatvaranje kafića, a stanovnici moraju nositi maske u gotovo svim javnim prostorima.

- Alarmantan porast slučajeva, stopa pozitivnih i hospitalizacije su znakovi da, kao zajednica, moramo poduzeti hitne akcije i usporiti širenje covida-19 - rekla je Barbara Ferrer, direktorica za javno zdravstvo u okrugu Los Angelesa.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti najavio je "veliku pauzu" prije odluke o otvaranju kina, tematskih parkova i drugih mjesta za zabavu.

Plaže će biti zatvorene za vikend na Dan nezavisnosti, a vatromet zabranjen.

Kalifornija s rekordnih 7418 novih zaraza u danu ima ukupno gotovo 223.000 inficiranih. Teksas također broji rekordan broj novozaraženih, njih 6545 i sad je u toj saveznoj državi gotovo 160.000 zaraženih.

Teksas i Florida naredili su u petak ponovno zatvaranje tek otvorenih kafića.

Guverner Arizone Doug Ducey u ponedjeljak je naredio zatvaranje kafića, noćnih klubova, teretana, kina i vodenih parkova na najmanje 30 dana.

Guvernerica Kansasa Laura Kelly uvela je obvezu nošenja maski u javnim prostorima.

U lipnju su 22 američke države izvijestile o rekordnom porastu slučajeva, često višestrukim, uključujući Aljasku, Arkansas, Montanu, Novi Meksiko, Sjevernu Karolinu, Oregon i Utah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 10:26