AGONIJA MIGRANATA

U kamionu bez ventilacije preživjeli put od Rumunjske do Beča, krijumčari im naplatili 8.000 eura

Ovaj je slučaj podsjetio na kobni incident iz 2015. kad je u blizini istog gradića u napuštenom kamionu pronađeno 71 tijela migranata
Kamion u kojemu su bili migranti
 Policija Donje Austrije

Četrdesetak migranata naguranih u kamion bez ventilacije preživjelo je put od Rumunjske do Austrije, objavila je u srijedu austrijska policija.

Državljani Sirije, Iraka i Turske - među njima šestero djece - pobjeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruck an der Laitha blizu glavnoga grada Beča.

"Svjedoci prenose kako su migranti strahovali za svoje živote i da im je pozlilo zbog nedostatka kisika", priopćila je policija, dodavši da se velik dio njih tijekom putovanja onesvijestio.

image
Kamion u kojemu su bili migranti
Policija Donje Austrije

Policija je prošle srijede ulovila 38 ljudi nakon što su pobjegli iz vozila. Migranti su kazali kako se u Rumunjskoj sveukupno ukrcalo 43 ljudi, što znači da je dio njih uspio pobjeći austrijskim snagama sigurnosti. Pritvoren je i vozač turskog državljanstva.
Migranti su istražiteljima rekli da su raznim rutama stigli iz Turske u Rumunjske, a da su im krijumčari to naplatili između 6 i 8 tisuća eura.

Ovaj je slučaj podsjetio na kobni incident iz 2015. kad je u blizini istog gradića u napuštenom kamionu pronađeno 71 tijela migranata.

image
Kamion u kojemu su bili migranti
Policija Donje Austrije
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:19