SVIREPI ZLOČIN

U Keniji brutalno ubijen Slovenac, pljačkašima odbio dati novčanik sa 700 €: ‘Njegova djevojka ih je molila...‘

Slovenac je novčanik bacio na stražnje sjedište auta, a jedan od pljačkaša nakon toga se razbjesnio i ustrijelio ga

Kenijska policija/Ilustracija

 Tony Karumba/Afp/Profimedia

Slovenac Peter Virag ubijen je prije šest dana u pljački do koje je došlo u kenijskoj prijestolnici Nairobiju.

Kenijski mediji još su prošlog tjedna izvijestili da je u oružanoj pljački ubijen 56-godišnji slovenski državljanin, a ministarstvo vanjskih poslova danas je za slovenski N1 potvrdilo da se doista radi o Slovencu.

Kako pišu slovenski, ali i kenijski mediji, ubijeni muškarac bio je u društvu djevojke. Vraćali su se iz jednog od klubova gdje su uživali u hrani i pićima. Vozač ih je trebao odvesti do naselja Moilongo, no nakon nekoliko kilometara su se zaustavili jer je vozač htio predati volan Slovencu, iz zasad neutvrđenog razloga. Tada je i djevojka otišla nekoliko metara od auta kako bi obavila telefonski poziv.

Iz zasjede su tada izašla dva naoružana muškarca koji su od Slovenca zatražili novac i njegov mobitel. On se tomu usprotivio, a novčanik koji je imao kod sebe i u kojem je bilo oko 700 eura u lokalnoj valuti bacio je na stražnje sjedište auta. Jedan od pljačkaša nakon toga se razbjesnio i ustrijelio Slovenca, a pljačkaši su potom navodno uzeli i tri mobilna telefona, novčanik te torbicu njegove djevojke.

Kako javlja kenijski The Star, Virag je pogođen u prsa te je preminuo na mjestu događaja. Oni donose i nešto više detalja o samom slučaju.

Navode tako kako je par, nakon zabave u klubu koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Imara nedaleko mjesta događaja, bio na putu prema stambenom naselju Great Wall u Miolongu gdje su odsjeli. Zasjeda se dogodila kada su automobil parkirali u zaustavnoj traci u naselju Cabanas.

Tijekom pljačke djevojka ubijenog Slovenca vratila se do auta te je vidjela što se događa i počela pljačkaše moliti za milost. Nakon što su im oduzeli vrijednosti, pljačkaši su pobjegli, a vozač i djevojka pokušali su pružiti prvu pomoć teško ranjenom 56-godišnjaku.

Policiju je o događaju obavijestio vozač kamiona koji je prolazio cestom u tom trenutku.

The Star piše kako je na mjestu događaja pronađen prazan šaržer pištolja. Zasad nitko nije uhićen, a na slučaju radi više istražitelja. Radi se, navodno, o samo jednoj od pljački lokalnih bandi za čijim se pripadnicima traga. Tako je na području Panganija u pljački ubijen potencijalni osumnjičenik koji je s još trojicom napadao i pljačkao pješake. On je ubijen, a trojka je uspjela pobjeći.

Kenijske vlasti objavile su kako tragaju za svim ovim sumnjivcima, uključujući ubojicu Slovenca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:37