OTVORENE KLADIONICE

U KLADIONICAMA SE VEĆ MOŽETE KLADITI NA NOVOG PAPU Hoće li katolička Crkva dobiti prvog crnog papu?

 AFP

VATIKAN - Pravilo je da se, nakon što papa premine ili se odluči povući s dužnosti , u Sikstinskoj kapeli sastane vijeće kardinala točnije konklava koja bira novog papu.

Ne postoji lista kandidata, ali postoje otvorena nagađanja tko bi nakon 8 godina mogao nasljediti papu Benedikta XVI.

ŠOK IZ VATIKANA: PRVA OSTAVKA NAKON 600 GODINA Papa Benedikt XVI. povući će se s dužnosti 28. veljače: 'Odlazim za dobro Crkve! Nemam više snage za obnašanje te dužnosti'

Tako je Business Insider još prošle godine sastavio listu kandidata koji bi mogli nasljediti Benedikta Također, na mnogim su mjestima otovrene kladionice s imenima mogućih kandidata:

1. Marc Ouellet, Kanada, 2. Leonardo Sandri, Argentina, 3. Peter Turkson, Gana, 4. Gianfranco Ravasi, Italija, prvi Europljanin među favoritima, 5. Francis Arinze, Nigerija.

Ipak, većina medija kao najizglednijeg poglavara ističu 64-godišnjeg kardinala Petera Turksona iz Gane. On je trenutno predsjednik Papinskoga vijeća za pravdu i mir. Turksonu u prilog ide njegova mladost jer kandidat ne smije biti stariji od 80. godina, a i nagađa se kako bi se Crkva ovoga puta mogla odlučiti za nešto mlađeg papu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:48