PROBLEMI?

U Kremlju povukli potez kakav se ne pamti: Po prvi put se komentiralo Putinovo zdravlje!

Putin, džudo entuzijast koji je dugo njegovao imidž "čovjeka od akcije", napunio je 71 godinu 7. listopada

Dmitrij Peskov i Vladimir Putin (u pozadini)

 Natalia Kolesnikova/Afp

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov opovrgnuo je u utorak izvješće da je predsjednik Vladimir Putin bolestan i nasmijao se stalnim glasinama da ga dvojnici pokrivaju u javnim nastupima.

"S njim je sve u redu, ovo je apsolutno još jedna lažna vijest", rekao je Peskov upitan o izvješću ruskog Telegrama bez izvora, koje su preuzeli neki zapadni mediji, da je predsjednik u nedjelju navečer imao ozbiljne zdravstvene probleme.

Glasnogovornik se nasmijao odgovarajući na daljnje pitanje o dvojnicima i zanijekao da ih Putin ima.

"Ovo spada u kategoriju apsurdnih informacijskih podvala o kojima cijeli niz medija raspravlja sa zavidnom upornošću. To izaziva samo osmijeh", rekao je Peskov.

Međutim, ono što je zanimljivo u cijeloj ovoj priči jest da se u Kremlju nikad, ali baš nikad ne komentira predsjednikovo zdravlje. I sam Peskov je više puta bio izravno upitan o Putinovim zdravstvenim problemima, ali je uvijek vješto izbjegavao odgovor. Što se u međuvremenu promijenilo, teško je reći, ali u svakom slučaju ove Peskovljeve rečenice raspametile su teoretičare zavjera.

Putin, džudo entuzijast koji je dugo njegovao imidž "čovjeka od akcije", napunio je 71 godinu 7. listopada. Održava intenzivan raspored sastanaka i javnih nastupa, od kojih su mnogi na televiziji.

Njegov nedavni program uključivao je prošlotjedni posjet Kini, sa zaustavljanjem u dva ruska grada na povratku.

U intervjuu 2020. Putin je zanijekao dugogodišnje glasine da koristi dvojnike, premda je rekao da mu je u prošlosti bila ponuđena prilika da ima jednog iz sigurnosnih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:01