APSURDNI IGROKAZ

U Latviji uništeno nekoliko drvenih klupica, Rusi reakcijom nadmašili sami sebe: ‘Ovo je dokaz da je Europa propala‘

Običan vandalizam ruski propagandni stroj odlučio je iskoristiti kao još jedan dokaz ‘propasti europskog načina života‘

Vandalizirane klupice u Latviji

 Screenshot Twitter

Ono što je trebalo biti crtica na lokalnim portalima, možda tek toliko zanimljiva da zainteresira vozače autobusa ili stalne putnike na liniji između dva latvijska gradića, ruski propagandni stroj odlučio je iskoristiti kao još jedan dokaz ‘propasti europskog načina života‘.

Latvijska televizijska postaja izvijestila je 26. listopada kako je vandaliziran niz drvenih klupa na autobusnim stajalištima na cesti koja povezuje gradiće Tukums i Dobele.

Slike koje je objavila državna agencija za ceste Latvijas valsts ceļi (LVC) pokazuju da su drvene letvice korištene za formiranje klupa izgleda ispiljene na 15 različitih stajališta. LVC je procijenio da je šteta veća od 1.100 eura.

Jedna teorija, koju su proširili ruski državni mediji, jest da su vandali, s obzirom na to da je, kako tvrde, u Europi ogromna nestašica energenata, željeli drvo za ogrjev. Međutim, s obzirom na relativno malu količinu drva koja bi se time proizvela, plus činjenicu da bi se za njegovo prikupljanje trebalo potrošiti mnogo goriva i da je samo drvo imalo premaze za zaštitu, bilo bi ju nadasve neprikladno koristiti za grijanje.

- Ekonomsku situaciju u Europi najbolje možemo objasniti putem onoga što se dogodilo u Latviji. Kradu se čak i drvene klupice na autobusnim postajama. Policija traga za počiniteljima, ali jasno je kako ih neće nikada pronaći, budući da je drvo već upotrijebljeno za ogrjev - kazala je notorna kremaljska propagandistica Olga Skabajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:47