EPIDEMIJA NASILJA

U Londonu ubijena mlada učiteljica: ‘Nikad nije stigla u pub, usmrtio ju je dok je hodala parkom‘

Uhićen je 38-godišnjak za kojeg policija vjeruje da je usmrtio učiteljicu Sabinu Nessu
Sabina Nessa
 Handout/afp

Sabina Nessa (28) ubijena je kada je hodala od svojeg stana do obližnjeg puba u Londonu gdje se trebala sastati s prijateljem, objavila je londonska policija u četvrtak, a prenosi DPA.

Ubojstvo se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je ubijena Sarah Everard, također u Londonu.

Uhićen je 38-godišnjak za kojeg policija vjeruje da je usmrtio učiteljicu Sabinu Nessu.

Istražitelji vjeruju kako je Nessa napustila svoj stan u Astell Roadu u Greenwichu te je prošla kroz Cator Park, prema baru Depot na trgu Pegler u selu Kidbrooke, gdje je napadnuta.

Policija je izvijestila kako je njezino tijelo pronađeno u blizini društvenog centra OneSpace u ulici Kidbrooke Park Road.

"Sabina nikada nije stigla u pub i smatra se da je ubijena dok je hodala parkom", naglasila je policija.

Ubojstvo se dogodilo nedugo nakon što je gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna "epidemija".

"Imamo epidemiju kada je u pitanju nasilje nad ženama i djevojčicama. Mislim da mi muškarci moramo biti saveznici u rješavanju ovoga pitanja", kazao je Khan.

Ubojstvo Everard, 33-godišnje direktorice marketinga, ubijene ranije ove godine, dovelo je do velike pozornosti britanske javnosti i prosvjeda za prava žena.

Nakon što se Everard danima smatrala nestalom, njezino tijelo je pronađeno, a za njezinu otmicu i ubojstvo optužen je londonski policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 23:53