PUTUJUĆA BANDA

U Malagi uhićene četiri osobe s hrvatskim dokumentima, sumnja se da su dio putujuće bande lopova

Žene su obijale brave i ulazile u stanove a muškarci pazili da netko pritom ne naiđe

Ilustracija

 Alexander Rsche/Dpa Picture-alliance Via Afp

U južnom španjolskom gradu Malagi uhićene su četiri osobe pod sumnjom da su opljačkale ili pokušale opljačkati 15 stanova te da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-talijanskoj bandi, izvijestila je španjolska policija.

Tijekom uskrsnih blagdana, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, u Malagi je zabilježena serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave.

Policija je za to osumnjičila dvije žene i dva muškarca smještene u jednom hostelu.

Žene su obijale brave i ulazile u stanove a muškarci pazili da netko pritom ne naiđe, priopćila je policija.

Te četiri neimenovane osobe policija je uhitila u hostelu te kod njih pronašla alat za obijanje brava te nakit, novac u gotovini i parfeme za koje vjeruje da su ukradeni. Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog suca.

Španjolska je već godinama na udaru bandi, koje tamošnja policija česti naziva "obiteljskim klanovima", a čiji pripadnici imaju hrvatske, srpske i talijanske dokumente.

"Stalno se premještaju iz jednog dijela zemlje na drugi, te ondje ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje odnijeti što veći plijen", izvijestila je policija. "Šef bande zatim plijen transferira u zemlje iz kojih dolaze, odnosno od kuda su porijeklom", dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:02