PAPIN IZASLANIK

U Međugorje stigao nadbiskup Aldo Cavalli, novi apostolski vizitator s posebnom ulogom

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje šestero vidjelaca da im je 1981. prvi put Gospa uputila poruke zbog čega je nazivaju Kraljicom mira

Papa Franjo i monsinjor Aldo Cavalli

 Ipa/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

U Međugorje je stigao nadbiskup mons. Aldo Cavalli, novi apostolski vizitator kojega je sveti otac Franjo potkraj studenog prošle godine imenovao na ovu poziciju s posebnom ulogom za to svjetsko mjesto molitve poznato po navodnim ukazanjima Gospe koje crkva za sada nije priznala.

Kako je u subotu objavio Radio Mir iz Međugorja nadbiskup Cavalli je u Međugorje stigao u petak na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače.

On u Međugorju ima ulogu posebnog papinog izaslanika i imenuje se se neodređeno vrijeme.

Talijanski nadbiskup je u ovo hodočasničko mjesto stigao nedugo nakon što je okončao mandat apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Župljanima u Međugorju i javnosti predstavit će se u nedjelju kada će predvoditi svetu misu u tamošnjoj crkvi svetoga Jakova.

Nadbiskup Cavalli imenovan je potkraj studenog prošle godine za posebnog apostolskog vizitatora za Međugorje naslijedivši na tome mjestu poljskog nadbiskupa Henryka Hosera koji je ranije te godine preminuo od posljedica zaraze koronavirusom.

Mons. Aldo Cavalli je bio apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje šestero vidjelaca da im je 25. lipnja 1981. prvi put Gospa uputila poruke zbog čega je nazivaju Kraljicom mira.

Najveći broj njih tvrdi da i danas imaju ukazanja.

Sveta Stolica još uvijek nije zauzela službeno stajalište o nadnaravnosti međugorskih ukazanja iako je posebno povjerenstvo provelo temeljitu višegodišnje istraživanje.

Njihovo izvješće je dostavljenom Svetome ocu na konačnu odluku.

Mediji su ranije navodili kako u izvješću stoji da se prvotna ukazanja Gospe u Međugorju smatraju autentičnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 10:57