KORONAVIRUS U BIH

U Međugorju ponovno mise s vjernicima nakon zaraze redovnika

Međugorje
 GoneWithTheWind / Alamy / Alamy / Profimedia

Mise i molitveni program s vjernicima ponovno se služe u hodočasničkom mjestu Međugorju u kojemu je zaraza koronavirusa među redovnicima prvi put zatvorila i tamošnju crkvu sv. Jakova.

Jutarnje mise s vjernicima i molitve održavaju se na vanjskome oltaru od subote, a postupno će se uz njih svakoga dana služiti euharistije u 11 i 18 sati te molitveni program, izvijestila je župa Međugorje.

Večernji molitveni program iz crkve sv. Jakova svakodnevno se prenosi u programu Radiopostaje Mir Međugorje, njihovu livestreamu, Facebooku i YouTube kanalu.

”Držite razmak jedni od drugih. Za pričest držite razmak i primajte hostiju na ruku”, pozvao je Župni ured vjernike.

Od pojave koronavirusa koji je zahvatio Dom za svećenike te časne sestre nedaleko od Međugorja bilo je prekinuto služenje misa s vjernicima koje su se prenosile putem elektronskih sredstava komunikacije.

Međugorje je svjetski poznato svetište, a vezuje se za tvrdnje šestero vidjelaca da im se od 1981. ukazuje Gospa koju zbog poziva na molitvu i mir nazivaju i Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je svoj izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere i očekuje se očitovanje o autentičnosti te pojave.

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Od 2019. Sveta Stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u koje je do sada hodočastilo više od njih 40 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:13