STRAVA

U Meksiku u napuštenim kombijima pronašli 12 trupala, zločinačka organizacija ostavila i poruku

Od siječnja do kolovoza u državi San Luis Potosi ubijena je 411 osoba, što je porast od 43 posto u odnosu na isto razdoblje lani
 Ilustracija/PEDRO PARDO/AFP

Meksičke vlasti priopćile su u ponedjeljak kako su pronašle beživotna tijela 12 muškaraca i žena ostavljenih u dva napuštena kombija u ruralnom području savezne države San Luis Potosi, području učestalih aktivnosti narkokartela.

Ured državnog odvjetnika te savezne države izvijestio je da je pokraj tijela deset muškaraca i dvije žene pronađena pisana poruka navodne zločinačke organizacije, no nije otkrio sadržaj poruke, kao ni izvijestio o detaljima o uzroku smrti žrtava, koje su zasad neidentificirane.

U državi djeljuje nekoliko kriminalnih organizacija, uključujući moćni Zetas, kao i Jalisco kartel nove generacije, a meksička vlada više od desetljeća velikim vojnim i policijskim operacijama bezuspješno pokušava obuzdati rastuće nasilje kartela.

Prema službenim podacima, od siječnja do kolovoza ove godine u državi San Luis Potosi ubijena je 411 osoba, što predstavlja porast od 43 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:44