STRAVIČAN POŽAR

U NAJSMRTONOSNIJOJ NESREĆI U SAD-U OD 2003. POGINULE NAJMANJE 33 OSOBE Policija još uvijek ne zna točan broj žrtava, neki nisu napunili ni 17 godina

 Seung Lee / REUTERS

Broj poginulih u požaru u noćnom klubu u Oaklandu u američkoj državi Kaliforniji narastao je na 33, no sumnja se da je broj žrtava još i veći jer je pretraženo tek oko polovice zgarišta, objavila je policija.

"Zasad ne znamo ni točan broj ljudi koji su bili u zgradi. Očekujemo najgore, a nadamo se najboljemu", kazao je šef policije okruga Alameda.

Požar je izbio u petak u 23,30 sati po lokalnom vremenu u Oaklandu, u blizini San Francisca, u dvoetažnom skladištu što ga često koriste razni umjetnici iako za to nemaju dozvolu. Te je večeri bio organiziran rave party uz koncert elektroničkog sastava Golden Donna, a vjeruje se da je na njemu sudjelovalo od 50 do 100 osoba. Neke od žrtava su bile mlađe od 17 godina.

Policija je pozvala rodbinu nastradalih da im pomognu u identifikaciji, a od njih traže da ponesu četke za kosu ili četkice za zube, kako bi se olakšalo DNK identificiranje tijela žrtava. Vatrogascima je trebalo više od 12 sati da prodru u zapaljenu dvokatnicu. Ovo je najsmrtonosnija nesreća ove vrste u SAD-u još od 2003. godine kada je na Rhode Islandu poginulo 100 osoba u zapaljenom noćnom klubu.

Uzrok požara se još ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2022 22:15