EGZEKUCIJA NA PARKINGU

U Napulju izrešetan ugledni inženjer: ‘Njegovo smaknuće nosi Camorrin potpis‘

Atentatori su Coppolu zaskočili u utorak te potom dali petama vjetru. Njihov napad na 66-godišnjeg inženjera navodno nitko nije vidio

Mjesto likvidacije Salvatorea Coppole u Napulju

 KONTROLAB/IPA/Sipa Press/Profimedia

Atentatori su u utorak u talijanskom gradu Napulju ubili inženjera koji je razotkrio tamošnju građevinsku mafiju, piše Daily Mail.

Naoružani su napadači 66-godišnjeg Salvatorea Coppolu ustrijelili na parkiralištu u općini San Giovanni a Teduccio u Napulju.

Coppola je navodno prije bio blizak klanu Mazzarella, jednom od najmoćnijih klanova u Camorri, zloglasnoj talijanskoj kriminalnoj organizaciji koja primarno djeluje u južnotalijanskoj regiji Kampaniji.

Coppola je iz klana Mazzarella izašao te počeo surađivati s talijanskim pravosudnim organima. Policija sumnja da je ubijen jer je prekršio mafijaški zavjet šutnje, tzv. omertu.

Atentatori su Coppolu zaskočili u utorak te potom dali petama vjetru. Njihov napad na 66-godišnjeg inženjera navodno nitko nije vidio.

Policija je Coppolino tijelo pronašla nešto nakon 19 sati i konstatirala da njegovo smaknuće nosi Camorrin potpis.

Talijanski novinski portal TODAY napisao je da je Coppola prije bio pod policijskom zaštitom te da ga je ona nedavno ponovno počela štititi. Inženjer je s policijom surađivao otprilike 15 godina.

Coppola je 2009. sudjelovao u velikoj financijskoj operaciji koja je rasvijetlila povezanost kriminalnog miljea i građevinsko-nekretninskog sektora na istoku Napulja. U tom se dijelu grada nalaze djelomično razvijene pradavne industrijske zone. Daily Mail piše da su se velike investicije slile u taj dio grada.

Coppola je talijanskim vlastima otkrio kako je mafija organizirala sivu zonu iznude. Navodno se niti jedna cigla nije mogla iskoristiti bez da se određena suma novca ne da "sustavu". Inženjer je otkrio tko je povezan s tim investicijama i koji su državni dužnosnici potencijalno korumpirani.

Policija trenutno istražuje Coppolino ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:11