STRAŠNA NESREĆA

U nesreći na indijskoj autocesti poginulo 18 radnika kad se kamion zabio u autobus

Radnici su spavali uz cestu kad je na njih naletio kamion, većina je umrla je na licu mjesta, a nekoliko u bolnici
Ilustracija
 Indranil Aditya/AFP

Najmanje je 18 radnika koji su spavali uz cestu pregaženo kad se kamion u brzini zabio u autobus na autocesti u Indiji, rekla je policija u srijedu.

Još devetnaest radnika ozlijeđeno je u nesreći koja se u utorak kasno navečer dogodila u okrugu Barabanki na sjeveru države Uttar Pradesh.

Lokalni policajac Pankaj Kumar Singh rekao je da se pokvario autobus u kojem su radnici putovali nakon čega je vozač parkirao vozilo uz autocestu. Radnici su tada zaspali uz cestu u blizini autobusa.

"Nekoliko sati kasnije kamion koji se kretao velikom brzinom udario je u autobus s leđa, a od udarca se autobus pomaknuo i pregazio radnike. Većina žrtava umrla je na licu mjesta, a nekoliko drugih je podleglo ozljedama u bolnici", rekao je Singh.

Radnici su se iz država Haryana i Punjab vraćali svojim kućama u susjednu državu Bihar, rekao je.

Premijer Narendra Modi izrazio je sućut zbog smrti i rekao da je razgovarao s državnim vlastima kako bi se osiguralo odgovarajuće liječenje ozlijeđenih.

Svake godine u prometnim nesrećama u Indiji stradaju deseci tisuća ljudi. Za nesreće se uglavnom krive loše održavane ceste i vozila ili nesavjesna vožnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2022 11:42