STRAŠNA TRAGEDIJA

U Nigeriji se urušio neboder, najmanje šestero poginulih, traga se za stotinjak nestalih

Dvojica radnika na gradilištu u četvrti Ikoyji u Lagosu rekli su da je na zgradi u trenutku urušavanja radilo možda i stotinu ljudi
 PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Najmanje šest osoba je poginulo, a oko 100 ih se smatra nestalima nakon što se u ponedjeljak urušio stambeni neboder u izgradnji u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, rekao je u utorak čelnik državne službe za hitne slučajeve.

Dužnosnik Olufemi Oke-Osanyintolu izvijestio je da je u ponedjeljak kasno navečer pokrenuto spašavanje i potraga za preživjelima u incidentu.

image
PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Rekao je da su trenutno sve raspoložive snage na terenu, da je zasad utvrđeno šest smrtnih ishoda, četiri osobe su spašene žive, a još troje je zbrinuto s lakšim ozljedama na mjestu događaja.

Dvojica radnika na gradilištu u bogatoj četvrti Ikoyji, gdje se gradi puno novih stambenih zgrada, već su ranije rekli Reutersu da je na zgradi u trenutku urušavanja radilo možda i stotinu ljudi.

Zgrada je bila jedan od triju tornjeva koje gradi privatna tvrtka Fourscore Homes. Najjeftiniji stan u zgradi prodavao se za 1,2 milijuna američkih dolara.

Kako piše Reuters, u Nigeriji, najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji, urušavanja zgrada relativno su česta uslijed slabog poštivanja propisa, kao i građevinskog materijala koji je često loše kvalitete.

image
PIUS UTOMI EKPEI/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 20:29