JOŠ JEDAN INCIDENT

U nigerijskoj školi ponovno otet velik broj djece, napadači ubili jednu osobu, drugu ranili

Naoružani banditi na motociklima oslobodili su 11 učenika jer su bili premali i nisu mogli hodati, rekla je vlasnica škole
 Ilustracija/Bosan Yakusak/AFP

Motorizirana banda otela je velik broj djece, više od 150 učenika, u islamskoj školi Salihu Tanko u Rafi u Nigeriji, jedna je osoba ubijena, dok je druga u kritičnom stanju, objavio je Reuters.

Tamošnja policija potvrdila je da se incident dogodio, ali nisu naveli broj otete djece. Otmicu su, zasad je poznato, izveli naoružani banditi na motociklima. Napadači su ubili jednu osobu, druga je u kritičnom stanju.

Vlasnica škole Abubakar Tegina izjavila je za Reuters da je svjedočila napadu. Rekla je kako je vidjela od 20 do 25 naoružanih otmičara na motociklima, a pretpostavlja da su oteli više od 150 učenika i učenica.

Izjavila je i da su otmičari oslobodili 11 učenika jer su bili premali i nisu mogli hodati. U napadu je zarobljena i grupa putnika iz autobusa koji se ondje zatekao.

Incident je posljednji u nizu masovnih otmica u nigerijskim školama iza kojih stoje naoružane bande koje traže novac za otkupninu. Brojne škole zatvorene su zbog čestih incidenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2021 19:56