SPIRALA NASILJA

U nizu oružanih napada petero mrtvih i 20 ranjenih, izraelska vojska odmah uzvratila istom mjerom

Israeli policemen talk to a driver sitting in a bus that was ambushed on route 12 about 20 km north of the Red Sea resort of Eilat as it was traveling near the border with Egypt on August 18, 201. At least five people were killed and more than 25 hurt in three attacks in southern Israel, including a shooting ambush, and IED and RPG attack, Israeli medics and the army said. AFP PHOTO/YEHUDA BEN ITAH ISRAEL OUT
 Yehuda Ben Itah

JERUZALEM - Najmanje pet ljudi je ubijeno, a dvadesetak njih ranjeno u nizu napada na izraelska vozila u blizini grada Elata u južnome Izraelu, a na napade je odmah reagirala izraelska vojska te ubila najmanje pet terorista.

Prvi napad bio je onaj na putnički autobus koji je vozio u blizini granice sa Egiptom , a u njemu nije bilo poginulih. Slijedeći napad dogodio se kada je bomba eksplodirala ispod vojnog vozila koji je išao u pomoć napadnutom, a treći kada je otvorena vatra na civilni automobili koji se vozio duž granice sa Jordanom.

U napadu na automobil ubijeno je petoro ljudi, a kako prenosi agencija AFP, sigurnosni izvori naveli su da je vozilo pogođeno projektilom iz ručnoga bacača, pri čemu je četvoro ubijenih bilo u automobilu, a peta žrtva u blizini njega. Sve se to dogodilo na dvije ceste koje voze prema turističkom gradu Eilatu na obali Crvenog mora.

Izraelske sigurnosne snage odmah su odgovorile na napade terorističkog tima , a kasnije je objavljeno da je u borbama ubijeno pet napadača.

Ubrzo nakon napada izraelski premijer Ehud Barak objavio je priopćenje u kojima je za napade okrivio Palestince iz pojasa Gaze, te kritizirao egipatske vlasti kako su izgubile nadzor nad Sinajom i grnaičnim područjem sa Izraelom.

"Izvorište ovih terorističkih napada je u Gazi i protiv njih ćemo djelovati sa svom svojom odlučnošću i snagom", rekao je Barak. Istodobno, vođe palestinske militantske skupine Hamas, koja nadzire pojas Gaze, izjavili su kako nemaju ništa s napadima koji su se dogodili u blizini Eilata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:46