OPASNI PO DRUŠTVO

U NJEMAČKOJ ZABRANJENA TURSKA BANDA Veličaju Erdogana, bave se krijumčarenjem droge, otmicama i svodništvom, a ne prezaju ni od ubojstava

Osmanen Germania
 Screenshot YouTube

Ministarstvo unutarnjih poslova Njemačke zabranilo je u utorak rad skupine "Osmanen Germania" koju pretežito sačinjavaju građani turskog porijekla i kojoj se pripisuje uska povezanost sa strankom AKP turskog predsjednika Redzepa Tayyipa Erdogana.

- Ova udruga predstavlja veliku opasnost po društvo - stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova.

Skupina, koja se po izgledu povodi za motociklističkim bandama poput "Hells Angels", službeno je registrirana kao boksački klub, a pripisuju joj se umiješanost u krijumčarenje droge, ubojstva, otmice, svodništvo i prisiljavanje na prostituciju.

Protiv osmorice pripadnika ove skupine u Stuttgartu se trenutačno vodi proces za ista kaznena djela.

Proglašenju zabrane prethodili su pretresi u prostorijama udruge po cijeloj Njemačkoj.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer najavio je odlučnu borbu protiv svake vrste organiziranog kriminala.

- Tko odbacuje pravnu državu, ne može od nas očekivati bilo kakvu vrstu popustljivosti - rekao je Seehofer.

Prema informacijama ministra unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija Herberta Reula pripadnici "Osmanen Germania" prakticiraju nasilje i protiv političkih protivnika turskog predsjednika Erdogana poput Kurdske radničke stranke (PKK) ili sljedbenika propovjednika Gulena koje vlada u Ankari optužuje za pokušaj puča 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:15