TKO JE MISTERIOZNA OSOBA?

U njemačkom gradiću pojavio se moderni 'Robin Hood'. Siromašnima ostavlja omotnice s 10.000 eura

U njemačkom gradu Braunschweigu 200 kilometara udaljenom od Berlina misteriozna osoba je krajem prošle godine prvi puta ostavila omotnicu s 10.000 eura.
Bajakovo, 160210.Bajakovo - Carinici zaplijenili 44.000 parfema u turskom sleperu, a kod bracnog para na putu iz Srbije nasli neprijavljenih 560.000 eura. Na fotografiji zapljenjeni parfemi.Foto: MUP / Carina / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

U njemačkom gradu Braunschweigu 200 kilometara udaljenom od Berlina misteriozna osoba je krajem prošle godine prvi puta ostavila omotnicu s 10.000 eura. Tu je praksu nastavila i cijele ove godine, a novac najčešće ostavlja u Crkvi s porukom u kojoj stoji kome je novac namijenjen.

Do sada je sve zajedno poslano oko 190 tisuća eura. Donacije su uglavnom podijeljene u novčanice od 500 eura, piše Daily Mail.

Prva omotnica stigla je u studenom prošle godine, a anonimni donator namijenio ju je Udruzi koja se bavi okupljanjem žrtava nasilja. Pomoć je poslao i ženi kojoj je ukradena torbica s novcem. Ona je svoju priču ispričala za lokalne novine, a novac je stigao s izrezanim člankom.

Anonimni donator također je u loklane novine poslao 10.000 eura i članak o dječaku Tomu koji se prije šest godina teško ozlijedio, a njegova obitelj nije imala novac za sve terapije koje su mu bile potrebne.

"Vijest da smo dobili novac saznala sam na radiju kada sam bila u automobilu na putu prema kući. Bila sam šokirana. Zaustavila sam auto i gotovo zaplakala", ispričala je Tomova majka Claudia Neumann.

Oko 10 tisuća eura od ovog lokalnog 'Robin Hooda' primili su i vrtić i crkvena zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:28