SONORA

U obračunima suparničkih bandi na sjeveru Meksika tijekom vikenda ubijeno najmanje 12 osoba

Na internetu je objavljen video u kojem se mogu vidjeti tijela položena duž ceste. Na područuje su stigli policija, vojska i nac. garda
Ilustracija
 Ulises Ruiz/AFP

Na sjeveru Meksika je tijekom vikenda ubijeno najmanje 12 osoba u obračunima bandi, u kojima su pripadnici suprotstavljenih strana u saveznoj državi Sonori napadali kuće, automobile i benzinske postaje, objavili su lokalni mediji.

Aktivist Adrian LeBaron na Twitteru je podijelio video na kojemu se vidi nekoliko tijela položenih duž seoske ceste, a zbog vala nasilja na to područje poslani su policija, vojska i nacionalna garda.

Istovremeno su u središnjem dijelu Meksika snage sigurnosti uhitile 26 osoba pod sumnjom da su članovi kartela Santa Rosa de Lima.

Članovi kartela su postavili barikade i palili policijska vozila kako bi omeli operaciju.

Zločinačka organizacija iz države Guanajuato uglavnom se bavi krađom benzina i trenutno se za nadzor nad regijom bori s s kartelom Jalisco Nueva Generacion.

Kartel Nueva Generacion svojim domicilom smatra područje Guadalajare, gdje je od siječnja do svibnja otkriveno nekoliko masovnih grobnica s 215 tijela, kako je objavilo državno tužiteljstvo.

Masovne grobnice otkrivene su u okolici Guadalajare, glavnom gradu pokrajine Jalisco i drugom najvećem meksičkom gradu, priopćio je u subotu državni tužitelj Gerardo Octavio Solis.

Veći broj tijela već je identificiran.

Meksikom već godinama bijesni brutalan rat narko-kartela koji nastoje preuzeti nadzor nad trgovinom drogom za Sjedinjene Države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:04