ISTRAGA NESREĆE

U padu helikoptera poginuli medicinska sestra i bolničar, istražitelji šokirani: ‘Našli smo ostatke te životinje...‘

Medicinski helikopter srušio se na pašnjak blizu mjesta Hydro, koje se nalazi otprilike 97 kilometara zapadno od Oklahoma Citya

Air Evac Lifeteam helikopter, ilustracija

 Allen Creative/Steve Allen/Alamy/Alamy/Profimedia

Preliminarno izvješće američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa o helikopterskoj nesreći u zapadnoj Oklahomi, tijekom koje su poginule tri osobe, otkrilo je zanimljiv detalj - ostatke mrtve guske.

Guska je pronađena u dijelovima sustava kontrole leta medicinskog helikoptera, koji se srušio 20. siječnja. Unatoč tome što naglašava prisutnost ostatka životinje u zrakoplovu, izvješće ne navodi točan uzrok nesreće.

Kako upozorava Nacionalni odbor za sigurnost prometa, što je točno prouzročilo nesreću, moglo bi se saznati tek za dvije godine, koliko je potencijalno vrijeme trajanja istrage. Također, u izvješću piše i da su ostatci još nekoliko gusaka pronađeni među krhotinama koje je ostavila olupina helikoptera.

Medicinski helikopter srušio se na pašnjak blizu mjesta Hydro, koje se nalazi otprilike 97 kilometara zapadno od Oklahoma Citya.

Pilot, medicinska sestra i bolničar posade Air Evac Lifeteam, koji su poginuli u nesreći, vraćali su se prema gradu Weatherford u Teksasu nakon što su odveli pacijenta u bolnicu u Oklahomi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:58