KORONAVIRUS

U Poljskoj rekordni broj novozaraženih, španolske regije na njemačkoj crvenoj listi

Od novih 657 slučajeva, 227 ih je u Šleskoj koja se bori s izbijanjem zaraze među rudarima
Ilustracija
 Christof Stache/AFP

Poljska je u petak, drugi dan zaredom, prijavila najveći broj novih dnevnih slučajeva koronavirusa otkad je započela globalna pandemija, pokazuju podaci ministarstva zdravstva, a Njemačka je stavila tri španjolske regije na listu rizičnih mjesta za putovanje.

Poljsko ministarstvo prijavilo je sedam novih smrtnih slučajeva, ukupno 1716. Od izbijanja epidemije u ožujku zaraženih je 45.688.

Od novih 657 slučajeva, 227 ih je u Šleskoj koja se bori s izbijanjem zaraze među rudarima.

"Ne možemo isključiti da ćemo, ako se situacija pogorša, morati ograničiti širenje virusa... Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je u četvrtak premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije.

Njemački institut za zarazne bolesti, Robert Koch (RKI), u petak je stavio tri španjolske regije, uključujući Kataloniju s glavnim gradom Barcelonom, na listu visokorizičnih područja.

Tri regije su Katalonija, Aragon i Navarre u sjevernoj Španjolskoj.

Ljetna turistička sezona izazvala je bojazan da bi turisti koji se vraćaju s destinacija na kojima se bilježi veći broj oboljelih, poput Španjolske, mogli posijati klice drugog vala zaraze.

Njemačka je u ponedjeljak najavila da će testiranje na koronavirus biti obavezno na aerodromima za sve turiste koji se vraćaju iz visokorizičnih područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:01