BORBA SE NASTAVLJA

U Portugalu najveći porast broja zaraženih koronavirusom od kraja veljače

Šest smrtnih slučajeva prijavljeno je u srijedu, zbog čega se broj umrlih popeo na 17.055 od početka pandemije
 Juan Mabromata/AFP

Broj novozaraženih koronavirusom u Portugalu je u posljednja 24 sata skočio za 1350, što je najveći porast od kraja veljače, pokazali su u srijedu podaci nacionalne zdravstvene agencije DGS-a.

S novim slučajevima zaraze u Portugalu, koji se suočio s teškom borbom protiv koronavirusa u siječnju i zbog čega je zdravstveni sustav bio na rubu kolapsa, ukupan broj zaraženih popeo se na 860.365.

Šest smrtnih slučajeva prijavljeno je u srijedu, zbog čega se broj umrlih popeo na 17.055 od početka pandemije. Broj osoba kojima je potrebna hospitalizacija - i u bolničkim sobama i jedinicama intenzivne njege - također se lagano popeo.

Porast broja zaraženih dolazi manje od mjesec dana nakon što je o turizmu ovisan Portugal otvorio granice posjetiteljima iz Europske unije i Britanije, nakon što je zemlja počela olakšavati stroga pravila karantene sredinom ožujka. Većina radnji se dosad već otvorila.

Portugal je rekao u srijedu da će dopustiti i američkim posjetiteljima koji predoče negativan test na koronavirus da uđu u zemlju.

Vlada je kritizirana zbog toga što je dopustila dva masovna okupljanja nogometnih fanova prošli mjesec.

Kako vrijeme postaje toplije, tisuće ljudi uputilo se i na plaže i terase diljem zemlje koja broji više od 10 milijuna stanovnika, a u kojoj su tek 2,3 milijuna cijepljena protiv koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 16:02