KORONAVIRUS

U posljednja 24 sata u BiH od Covida preminulo 46 osoba, zabilježeno 1.605 novozaraženih

Od ponedjeljka je testirano više od 5400 uzoraka, što je najviše u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku
Sarajevo
 Samir Jordamovic/Anadolu Agency

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno više od 1600 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 46 zaraženih osoba preminulo je u protekla 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo i vlasti distrikta Brčko.

Od ponedjeljka je testirano više od 5400 uzoraka, što je najviše u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku, a zaraza je potvrđena kod 1123 osobe iz Federacije BiH te kod 475 iz Republike Srpske. Još sedam zaraženih je s područja Brčkog.

Broj novozaraženih blizu je prošlotjednog dnevnog prosjeka, no broj umrlih čija je smrt povezana s koronavorusom bilježi stalan rast.

U bolnicama u Federaciji od ponedjeljka je umrlo 29 osoba, a u RS 16. Još jedan smrtni slučaj je s područja Brčkog.

Veći gradovi i dalje su najveća središta širenja zaraze, a u utorak je prednjačila Bijeljina, u kojoj je potvrđeno 106 novih slučajeva. U Banjoj Luci zaraza je potvrđena kod 95 osoba, u Mostaru su registrirana 94 novooboljela, a u Sarajevu ih je bilo 78.

Vlasti u Federaciji BiH najavljuju uvođenje dodatnih mjera ograničenja kako bi pokušali spriječiti širenje zaraze, a time i pritisak na zdravstveni sustav koji je pod velikim opterećenjem.

U RS-u za sada nema naznake uvođenja novih mjera.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze u BiH od početka ožujka sada je veći od 65 tisuća, nakon što je provedeno nešto više od 347 tisuća testiranja. Do sada je umrlo 1630 osoba koje su bile zaražene virusom SARS-CoV-2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03