DA TI SRCE PUKNE

U potresu poginuo dječak (8) porijeklom iz Srbije: Našli su ga u majčinom zagrljaju pod ruševinama, ona je preživjela

‘Igor je jedva govorio. Ovo ga je slomilo. Čovjek ne može riječima opisati nesreću koja nas je zadesila‘, govore rođaci iz Kragujevca
 Bakr Alkasem/Afp

Užasan potres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dječaka srpskog porijekla, osmogodišnjeg Robina Pejkovića.

Pod ruševinama zgrade u kojoj su živjeli u Iskenderunu, kako neslužbeno saznaju Novosti, stradao je u zagrljaju majke Sane koja je preživjela te je zbrinuta u jednoj od bolnica ovog lučkog grada.

Osmogodišnjak je nastradao u ruševinama zgrade u zagrljaju majke Sane koja ga je pokušala te noći, dok je spavao, rukama i tijelom zaštiti.

Oca Igora, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vijest je zatekla u Meksiku gdje sada radi. Vijest je zatekla i najbliže Igorove rođake u Kragujevcu i Beogradu koji su kazali kako je dječak često dolazio u Srbiju, ponekad samo s majkom, a češće s oba roditelja.

- Bio je vrlo pametno i lijepo dijete. Plavokos, vedar, pravi anđeo... Uvijek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je s nama tijekom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvijek rastadosmo - ispričao je vidno potresen rođak Saša Joksimović te dodao da je otac Igor zanijemio od boli.

- Igor je jedva govorio. Ovo ga je slomilo. Čovjek ne može riječima opisati nesreću koja nas je zadesila - jedva progovara i Saša koji dodaje kako je Igora posao odveo u Tursku gdje je upoznao Senu, profesoricu engleskog iz Iskenderuna.

- Ne mogu ni zamisliti Seninu i Igorovu bol za djetetom. Ne mogu ni zamisliti kakav će im život biti bez njihovog malog anđela - zaključuje Joksimović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 16:21