STRAŠNA TRAGEDIJA

U požaru u Pennsylvaniji poginulo 10 osoba, uključujući i troje male djece, vatrogasac: ‘To je moja obitelj‘

Zasad nisu dostupni službeni detalji o okolnostima ili podrijetlu požara koji je uništio dvokatnicu

Policija, SAD - ilustracija

 Yasin Ozturk/Anadolu Agency Via Afp

Deset je osoba, uključujući troje male djece, poginulo u požaru kuće, u petak ujutro, u ruralnom dijelu istočne Pennsylvanije, izvijestila je državna policija, a prenio Reuters.

Požar je izbio oko 2,45 sati ujutro po istočnom vremenu, u četvrti Nescopeck, maloj poljoprivrednoj zajednici okruga Luzerne uz rijeku Susquehanna u sjeveroistočnom kutu Pennsylvanije.

Tijela svih 10 žrtava pronađena su unutar ruševina kuće. Među mrtvima je sedam odraslih osoba u dobi od 18 do 79 godina, zajedno s tri maloljetnika - dva dječaka u dobi od pet i šest godina i sedmogodišnja djevojčica, objavila je tamošnja policija.

Tri odrasle osobe izišle su iz kuće neozlijeđene, stoji u priopćenju policije.

O uzroku požara je pokrenuto kriminalističko istraživanje. Vjeruje se da je izbio na trijemu u petak rano ujutro.

Harold Baker, vatrogasac dobrovoljnog vatrogasnog društva Nescopeck, rekao je novinskoj agenciji Associated Press da su poginuli njegov sin, kći, svekar, šogor, šogorica, troje unučadi i još dvoje rođaka.

image

Požar u Pennsylvaniji

Screenshot Facebook

Rekao je da troje poginule djece - dva dječaka i djevojčica - nisu živjeli u kući, već su bili u posjeti tijekom ljeta.

Policija je identificirala sljedeće žrtve: Dale Baker (19), Star Baker (22), David Daubert stariji (79), Shannon Daubert (42), Laura Daubert (47) i Marian Slusser (54).

Harold Baker rekao je da je njegov sin Dale krenuo njegovim stopama pridruživši se vatrogasnoj službi. Policija je priopćila da su tijela izvučena iz uništene zgrade uz pomoć policijskog psa tragača. Tri odrasle osobe uspjele su pobjeći na sigurno.

"Vatrogasci su hrabro pokušali ući u kuću sa stražnje strane, ali su im veliki plamen i vrućina otežavali to", rekao je poručnik pensilvanijske policije Derek Felsman okupljenim novinarima.

Guverner Pennsylvanije Tom Wolf napisao je na Twitteru da mu je "srce slomljeno" zbog tragedije. Američki Crveni križ rekao je za CNN da smo odmah reagirali te pomažu onima koji su raseljeni.

Zasad nisu dostupni službeni detalji o okolnostima ili uzroku požara koji je uništio dvokatnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:13