NE ZNA SE UZROK

U požaru u tvornici jednog od najvećih proizvođača cjepiva na svijetu poginulo najmanje 5 osoba

Vatra nije zahvatila dio tvornice u kojem se proizvodi cjepivo protiv covida-19, Covishield, koje je odobrio indijski regulator
Požar u Indiji
 -

Najmanje petero ljudi poginulo je u četvrtak u velikom požaru u Indijskom institutu seruma (SII), najvećem svjetskom proizvođaču cjepiva, ali vlasnici kompanije kažu da proizvodnja AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 neće time biti pogođena.

Gradonačelnik Punea, grada u kojem se nalazi SII, rekao je da je u požaru poginulo petero ljudi.

Vlada države Maharashtre smatra da je požar možda uzrokovao kvar na električnoj instalaciji za vrijeme građevinskih radova.

SII proizvodi cjepivo protiv covida-19 koje su razvili AstraZeneca i Oxford, pod nazivom Covishield.

Planira također početi stvarati zalihe do 50 milijuna doza na mjesec kandidata za cjepivo koje je razvio američki Novavax od travnja.

image
Požar u Indiji
-

Vlasnik kompanije, obitelj Poonawalla, naglašava da proizvodnja britanskog cjepiva neće biti pogođena jer imaju više rezervnih zgrada za proizvodnju u takvim slučajevima.

U požaru je oštećena oprema vrijedna milijune dolara, a kompanija očekuje gubitke prihoda od više od 137 milijuna dolara.

image
Požar u Indiji
-

SII proizvodi oko 50 milijuna doza britanskog cjepiva na mjesec, a uskoro planira povećati proizvodnju na 100 milijuna doza.

AstraZenecino cjepivo već se koristi u Indiji i isporučeno je u Bangladeš, Nepal, na Maldive i u Butan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:01