PREUZIMANJE

U pripremi medijska transakcija: Pjevač Željko Joksimović kupuje novinsku agenciju Tanjug

Joksimović planira preuzeti posrnulu novinsku agenciju koja je još prije nekoliko godina trebala biti ugašena
Željko Joksimović
 Tomislav Kristo/Cropix

Privatna kompanija Minacord media u vlasništvu pop-folk pjevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije Manje Grčić kupuje novinsku agenciju Tanjug, neslužbeno doznaje Newsmax Adria, a prenosi Nova.rs.

U Tanjugu ovu informaciju, koju su objavili i drugi mediji u Srbiji, nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati, a Manja Grčić je u poruci za Newsmax Adria odgovorila da se ne radi o kupovini Tanjuga i da će se u narednih 7-10 dana znati više o toj transakciji.

Inače, Minacord media je vlasnik nekoliko kablovskih TV kanala koji se emitiraju u distributivnoj mreži srpskog Telekoma.

Novinska agencija Tanjug Uredbom Vlade Srbije trebala je prestati s radom još 31. listopada 2015. godine. Prema toj uredbi, brisanje Tanjuga iz registra Agencije za privredne registre trebala je pokrenuti ovlaštena osoba nakon isplate zaostalih dugovanja, ali se to ni pet godina kasnije nije dogodilo.

Agencija za privatizaciju organizirala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspješnim, jer nije bilo zainteresiranih kupaca.

Inače, Tanjug, odnosno Telegrafska agencija nove Jugoslavije, osnovan je 5. prosinca 1943. u Jajcu, a prvotni cilj joj je bio plasiranje informacija o narodnooslobodilačkoj borbi koju su u to vrijeme predvodili Titovi partizani. Prvi direktor je bio osnivač i dugogodišnji direktor beogradske Politike Vladimir Ribnikar, a na ideju o osnivanju Tanjuga došao je Moša Pijade.

Pjevač Joksimović je već neko vrijeme u medijskim vodama, baš kao i njegova supruga Jovana, a bračni par se smatra bliskim režimu Alekandra Vučića koji je od preuzimanja vlasti u Srbiji zavladao gotovo svim relevantnim medijima u toj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:33