UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

U pucnjavi u školi ubijeno 11 osoba, djeca skakala s trećeg kata, curi sve više detalja o napadaču

Napadač je navodno prije napada objavio post: ‘Ubit ću danas mnoge, a zatim počiniti samoubojstvo.‘
 Profimedia

Najmanje 11 osoba ubijeno je u utorak u školi u ruskom Kazanju, javlja Moscow Times. Mediji pišu da su među žrtvama jedan učitelj i osmero djece osmog razreda, u dobi od 13 i 14 godina.

Ruski mediji javljaju da iza napada stoje dvojica napadača, a jedan od napadača, 17-godišnji tinejdžer, odmah je uhićen.

Drugog napadača navodno je ubila policija, piše na Mash kanalu na aplikaciji Telegram. Međutim, ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako nije ni bilo drugog napadača

image
Social Media/East2west News/Profimedia

Lokalni mediji javljaju da su djeca odmah evakuirana iz zgrade škole. Neki su morali skakati kroz prozor kako bi se spasili, što se vidi na videu koji se pojavio na Twitteru.

UPOZORENJE: Neke snimke su izrazito uznemirujuće!

Dva učenika koja su skočila kroz prozor na trećem katu smrtno su stradala, javlja RIA Novosti.

Svjedoci tvrde kako se prije pucnjave čula eksplozija, a policija je pronašla još najmanje dvije neeksplodirane bombe u školi.

Najmanje 32 ljudi je ozlijeđeno, a četvero je hospitalizirano, piše TASS.

Jedan učenik ispričao je kako su sjedili u učionici na trećem katu i imali sat povijesti.

- Usred sata ravnatelj je počeo vikati na zvučnik da nitko ne otvara vrata. Učitelj je brzo zatvorio vrata i doslovno par sekundi kasnije čula se eksplozija s prvog ili drugog kata. Čuli su se meci i netko kao da je pokušavao razvaliti naša vrata. Nakon nekog vremena, čuli smo policiju kako govori da im otvorimo. Došli su vatrogasci i izvukli nas na sigurno - prenosi izjavu učenika britanski Sun.

Neki navode kako je napadač u Kazanju 19-godišnji Ilnaz Renatovič Galjaviev, ujedno i bivši učenik ove škole. Na svom Telegram kanalu prije napada navodno je podijelio poruku: 'Ubit ću danas mnoge, a zatim počiniti samoubojstvo'.

Galjaviev, student na privatnom sveučilištu menadžmenta TISBI, policiji je kazao kako je naučio raditi bombe na internetu. Navodno je kazao i kako mrzi sve i kako želi da svi znaju 'da je on bog' te da je došao na ovaj svijet kao čovjek kako bi ih se riješio.

image
Social Media/East2west News/Profimedia

Na mjesto napada stigao je predsjednik Tatarstana, Rustam Minnikhanov. Predsjednik Vladimir Putin pozvao je na hitno pooštravanje kontrole oružja nakon pucnjave, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

image
Yegor Aleyev/Tass/Profimedia
image
Maksim Bogodvid/Sputnik/Profimedia
image
Yegor Aleyev/Tass/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:35