TRAGEDIJA U NEW YORKU

U RATU BANDI UBIJENA JEDNOGODIŠNJA BEBA Dječja kolica bila su izrešetana mecima

Gradonačelnik Michael Bloomberg prozvao je ubojstvo dječaka ‘tragedijom za njegovu obitelj, za ovu zajednicu, za cijeli grad.’
 Theodore Parisienne/Splash News

NEW YORK - Njujorška policija intenzivno traga za ubojicom jednogodišnje bebe, koja je jučer ustrijeljena metkom u lice u pucnjavi u zloglasnoj četvrti Brownsville.

Žrtva je jednogodišnji dječak, Antiq Hennis, čiji je otac Anthony Hennis (21) otprije poznat policiji kao osoba povezana s kriminalom.

Hennis se vraćao iz posjete djetetovoj majci, i vodio je dječaka u posjet svojoj baki. Dok je prelazio cestu u Brownsvilleu, nepoznati napadač otvorio je paljbu na njega, a nekoliko metaka pogodilo je dječja kolica. Jedan od tih metaka pogodio je malog Antiqa u lijevu stranu lica.

Prema riječima bake, koja je čula pucnjeve, Hennis je dotrčao do nje i pao na tlo.

- Bako, upucali su mi bebu! Upucali su mi bebu, bako, rekao je.

Hennis, za kojeg policija vjeruje da je povezan s bandama, odbija surađivati u istrazi ubojstva svojeg djeteta. Prema načelniku policije New Yorka Raymondu Kellyju, istražitelji imaju nekoliko tragova, koje agresivno ispituju.

Gradonačelnik Michael Bloomberg prozvao je ubojstvo dječaka ‘tragedijom za njegovu obitelj, za ovu zajednicu, za cijeli grad.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:55