PILOTI PREŽIVJELI

U RAZMAKU OD SAMO PET DANA SRUŠILA SE DVA NAJMODERNIJA AMERIČKA BORBENA AVIONA Zračne snage SAD-a odmah su pokrenule istragu

F-35 Lightning i F-22 Raptor
 APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Zrakoplov F-35A američkog ratnog zrakoplovstva srušio se u utorak navečer prilikom slijetanja u vojnu bazu Eglin, piše CBS.

Pilot je uspješno iskočio iz zrakoplova prije samog pada i zdravlje mu je stabilno.

Pad spomenutog zrakoplova dolazi četiri dana nakon što se još jedan borbeni zrakoplov srušio pored baze Eglin.

Zrakoplov koji je bio dodijeljen 58. borbenoj eskadrili srušio se tijekom rutinskog noćnog treninga u bazi koja se nalazi istočno od grada Pensacole u američkoj saveznoj državi Floridi.

Nitko nije ozlijeđen u padu zrakoplova, a nisu zabilježena ni oštećenja na imovini civila koji žive u blizini. Pad se trenutno istražuje.

Ovaj je incident došao nakon što se u prošlog petka kod baze prilikom trening srušio borbeni zrakoplov F-22. I taj je pilot uspješno iskočio iz zrakoplovu i zdravlje mu je stabilno.

Taj je zrakoplov bio dio 325. zrakoplovne jedinice u bazi Eglin. Zrakoplov je nalazio 20 kilometara sjeveroistočno od baze kada se srušio.

Inače, i F-35A i F-22 Raptor su borbeni avioni pete generacije koje se smatra najmodernijima na svijetu, uz to da se F-22 često ističe i kao najbolji od svih borbenih zrakoplova koji trenutno lete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:13