GAF NA PLOČI

U Rimu krivo napisali ime predsjednika po kojem je nazvana ulica: ‘To nije samo greška‘

Brojni kritičari gradonačelnice tvrde da gaf simbolizira šire probleme u Rimu
 Mauro Scrobogna/Lapresse/Profimedia

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella napustio je u utorak ceremoniju imenovanja ceste u Rimu po predsjedniku Carlu Azegliju Ciampiju, nakon što su dužnosnici primijetili da je njegovo prezime na ploči krivo napisano.

Umjesto "Azeglio" napisano je "Azelio".

Mattarella se pojavio na događaju zajedno s članovima obitelji Ciampi i s gradonačelnicom Rima Virginijom Raggi, prije no što je greška uočena.

To je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama, a brojni kritičari gradonačelnice tvrde da gaf simbolizira šire probleme u Rimu.

"Debakl povijesnih proporcija, posljednji u velikom nizu, koji će na sreću uskoro završiti. Rim zaslužuje bolje", poručio je lijevo centristički političar Carlo Calenda, koji je signalizirao da će biti protukandidat trenutne gradonačelnice na izborima kasnije ove godine.

Pristaše Raggi tvrde da je riječ o zavjeri s ciljem nanošenja štete gradonačelnici iz populističkog Pokreta pet zvijezda.

"Izbori se približavaju i oni rade sve što mogu kako bi zaustavili Virginiju Raggi. Ploča s krivim imenom Carla Azeglija Ciampija nije samo greška. Mislite li da je to moguće? Ja mislim da nije", kazao je vijećnik Pokreta pet zvijezda Paolo Ferrara.

Ciampi je bio talijanski predsjednik od 1999. do 2006. Umro je 2016. s 95 godina.

Natpis na ploči naknadno je popravljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:41