ODLAZAK NOGOMETAŠA

U Rimu preminuo Siniša Mihajlović

Legendarni srpski nogometaš godinama se borio s leukemijom

Siniša Mihajlović

 Lisa Guglielmi/Nurphoto Via Afp

Legendarni srpski nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u bolnici u Rimu u 53. godini života, javljaju talijanski mediji.

Njegova obitelj se javnosti obratila priopćenjem:

‘‘Supruga Arianna, s djecom Viktorijom, Virginijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u svojoj boli priopćavaju nepravednu i preranu smrt supruga, oca, sina i uzornog brata Siniše Mihajlović. Jedinstven čovjek, izuzetan stručnjak, svima uslužan i dobar. Hrabro se borio sa strašnom bolešću. Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili u ovim godinama, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati živjeti s nama sa svom ljubavlju koju nam je dao", stoji u objavi Mihajlovićeve obitelji.

Mihajlović je sredinom 2019. godine doznao da boluje od leukemije, te se javnosti tada obratio na konferenciji za novinare.

- Kada sam dobio vijest, to je bio pravi udarac. Sjedio sam i plakao danima, život prolazi pred očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, ja ću se suočiti s tim, isprsit ću se gledajući je u oči, onako kako sam to uvijek činio – kazao je tada Mihajlović.

Uspio se oporaviti i vratiti na klupu, ali situacija mu se kasnije pogoršala i legendarni nogometaš izgubio je bitku za život.

Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je izbornik Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 17:44