ŽRTVA RATA

U ruševinama bunkera u Harkivu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke

Prije svoje smrti, surađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu

Thalita do Valle

 Facebook

Thalita do Valle, 39-godišnja bivša brazilska manekenka te ujedno i elitna snajperistica koja je dokumentirala ratne podvige na YouTubeu, ubijena je tijekom ruskog raketiranja Harkiva, piše Mirror.

Tijekom napada, život je izgubio i bivši vojnik brazilske vojske Douglas Buriga, koji se vratio u bunker kako bi pronašao Thalitu. Ona je bila jedini član postrojbe koji je preživio prvi raketni napad, tvrde drugi borci, a imala je iskustva u prethodnim sukobima jer se borila protiv Islamske države u Iraku, što je i dokumentirala na svom YouTube kanalu.

image

Thalita do Valle

Facebook

Za vrijeme borbe u Iraku, prošla je snajpersku obuku i pridružila se Pešmergama, oružanim vojnim snagama kurdistanske neovisne regije u Iraku. Također, surađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu.

Isto tako, Thalita je bila studentica prava koja je sudjelovala u spašavanju životinja s nevladinim organizacijama, a radila je i kao model i glumica kad je bila mlađa.

image

Thalita do Valle

Facebook

Nakon što je preživjela bombaški napad u glavnom gradu Ukrajine, Thalita je objasnila svojoj obitelji da ne može puno razgovarati jer su aktivnosti na mobilnom telefonu nadzirale ruske bespilotne letjelice i da će zvati samo da im javi da je dobro.

Zadnji put su razgovarali prošlog tjedna u ponedjeljak nakon što se Thalita preselila u Harkiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 08:49