OGROMNA ŠTETA

U ruskom napadu uništena ukrajinska ledena arena u gradu Družkivku u regiji Donjeck

Glavni menadžer kluba Fedor Ilyenko rekao je da je to mjesto bilo domaćin najveće ukrajinske škole hokeja i umjetničkog klizanja

Altair Arena u Družkivku

 Twitter

U napadu raketnim projektilima koji su u istočnoj Ukrajini u ponedjeljak izvele ruske snage uništena je ledena arena u gradu Družkivku u regiji Donjeck, izvijestila je Ukrajinska hokejaška federacija.

Ranije je objavljeno da je projektil pogodio grad i ranio dvije osobe.

"Ruski okupatori su od početka rata uništili pet ledenih dvorana", objavila je federacija na Telegramu, nabrojivši hokejaški stadion Družba u Donjecku, arene u Mariupolju i Melitopolu, Ledenu palaču u Sjeverodonjecku i sada arenu Altair u Družkivku.

Ukrajinski hokejaški klub Donbas koji je Altair koristio od 2014. nakon što su proruski separatisti proglasili Donjecku Narodnu Republiku izvijestio je da je dvorana uništena u raketnoj paljbi.

Ta dvorana bila je mjesto održavanja ukrajinskih prvenstava, međunarodnih natjecanja i kulturnih događaja. Glavni menadžer kluba Fedor Ilyenko napisao je na Facebooku da je to mjesto bilo više od zgrade jer je bilo domaćin najveće ukrajinske škole hokeja i umjetničkog klizanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:56