KORONAVIRUS

U SAD-u UMRLE 2.494 OSOBE, TRUMP PRVI PUT U MJESEC DANA NIJE ODRŽAO PRESSICU 'Koja svrha, patetični mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja'

 
Donald Trump
 AFP

U protekla 24 sata u Sjedinjenim Državama su od koronavirusa umrle 2.494 osobe, pa broj preminulih ponovno raste, podaci su Sveučilišta John Hopkins.

U petak je zabiježeno 1258 smrtna slučaja, što je bio najniži broj u gotovo tri tjedna.

SAD su država s najvišim brojem smrti od koronavirusa s ukupno 53.511 smrtnih slučajeva i 936.293 potvrđenih infekcija od početka bolesti, prema podacima Sveučilišta sa sjedištem u Baltimoreu.

Inače, američki predsjednik Donald Trump se po prvi puta nakon mjesec dana nije održao konferenciju za tisak u Bijeloj kući.

"Koja je svrha organizirati konferencije za tisak Bijele kuće kada patetični mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istinitosti činjenica", napisao je Trump na svom twitter-profilu.

Američki predsjednik je u četvrtak predložio da se koronavirus liječi ubrizgavanjem dezificijensa bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražanja i osuda zdravstvene zajednice diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 03:30