ZABRANILI I VOŽNJU

U Šangaju raste broj zaraženih covidom unatoč strogim mjerama zatvaranja

U utorak je zabilježeno 26.330 novozaraženih, objavile su vlasti u srijedu.

Testiranje na covid-19 u Šangaju.

 Costfoto/Ddp Usa/Profimedia

U Šangaju raste broj zaraženih covidom-19 unatoč strogim mjerama zatvaranja grada, rekli su dužnosnici u srijedu.

U utorak je zabilježeno 26.330 novozaraženih, objavile su vlasti u srijedu. Ali većina slučajeva je asimptomatska.

Šangaj je u središtu najvećeg vala covida u Kini od početka pandemije prije više od dvije godine i na grad se odnosi većina od gotovo 28.000 slučajeva u cijeloj zemlji.

Unatoč tome što je u ponedjeljak najavljeno da se očekuje postupno ublažavanje karantene, velika većina stanovništva na području Šangaja od 26 milijuna ljudi i dalje je pod policijskim satom.

Gradska vlast zabranila je i promet privatnim vozilima. No, stanovnicima je u srijedu dopušteno da napuste svoje domove.

Međutim, većina trgovina ostaje zatvorena. Volkswagenove tvornice u Šangaju i u Changchunu na sjeveroistoku Kine ne rade.

Iako će policijski sat biti ukinut u stambenim područjima u Šangaju u kojima u zadnja dva tjedna nije bilo novih slučajeva, kvartovski odbori i tvrtke za upravljanje imovinom u sklopu mjera opreza pozvali su građane da ne napuštaju svoje stanove i stambene komplekse.

U Šangaju - kineskom gospodarskom i financijskom središtu - raste ogorčenost zbog nedovoljnih zaliha hrane, problema s medicinskom skrbi i odvajanja zaražene djece od roditelja zbog pravila karantene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2023 17:58