STIGAO S 10.000 DOZA

U Sarajevu pripremili crveni tepih za doček Vučića: ‘Dat‘ ćemo vam cjepivo koje god zatražite‘

‘I kad kuću gradite pomoći će vam susjedi. Inzistirat ću na tome da mi balkanski narodi možemo sami sebi pomoći‘
 buducnostsrbijeav/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekan je uz crveni tepih na Sarajevskom aerodromu gdje je stigao kako bi BiH uručio donaciju od 10.000 doza cjepiva AstraZenece.

Dočekali su ga članovi Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, nakon čega se Vučić obratio medijima, prenosi Dnevni avaz.

- Osigurali smo 10.000 doza 'AstraZeneca' cjepiva, to možete da koristite i na 5000 i na 10.000 ljudi jer je kasnije revakcinacija. Na vlastima FBiH je da donesu odluku ići s liječnicima u crvenoj Covid zoni ili na neki drugi način. Sretan sam ako ćemo time da spasimo pet, devet, deset života - kazao je Vučić.

Naveo je da je na sastanku članove Predsjedništva BiH zamolio da razmisle o ideji da naprave veliki summit Srbije i BiH u Beogradu.

Kako je pojasnio to bi bio summit svih privrednika i biznismena, a samim tim i suradnje, povjerenja. Cilj je šire otvaranje granica jedni prema drugima, veća trgovinska razmjena koja bi dovela do povećanja plaća.

- Ovo su cjepiva za FBiH. Pošto vidim da neki imaju primjedbe, tražite koja god hoćete cjepiva dostavit ćemo vam. Koju god budu željeli građani BiH tražite mi ćemo vam je dostaviti. Imamo četiri vrste. Ovo nije pitanje povjerenja, ne živimo za to da blatimo jedni druge pred svjetskim službenicima. Živimo jedni s drugima i jedni pored drugih. Nikog bližeg nemamo.  Mi u Srbiji ne možemo biti sretni ako građani u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Brčkom... nisu sretni. Zato nam je važno da mi surađujemo - rekao je Vučić.  

Dodao je da je svojim domaćinima rekao da krenu razgovarati jednim glasom prema svijetu, da zajednički ukažu na probleme.

- Da im kažemo 'od vas nismo dobili nijedno cjepivo, ako nismo mogli, imamo svog susjeda i prijatelja, on će nam pomoći'. I kad kuću gradite pomoći će vam susjedi, neće onaj iz drugog sela i grada. Inzistirat ću na tome da mi balkanski narodi možemo sami sebi pomoći. Zahvalan sam domaćinima, sve najbolje im želim. Želim dobro zdravlje ljudima u BiH. Vjerujem da će životi liječnika biti neusporedivo zaštićeniji - poručio je Vučić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 18:45