REPER NA METI

U Sarajevu pucali na Bubu Corellija, ranili mu rođaka, reper tvrdi: ‘Nikako nisam povezan s tim‘

Prema neslužbenim informacijama, pucao je sin bivšeg policajca, čiji je automobil prije nekoliko mjeseci uništen u eksploziji
Buba Corelli (u krugu)
 Denis Zuberi/ANADOLU AGENCY via AFP, INSTAGRAM

U sarajevskom naselju Stup u ponedjeljak je došlo do pucnjave u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Iz policije su za portal Klix.ba potvrdili da su u poslijepodnevnim satima u oružanom incidentu u Ulici Džemala Bijedića stradale dvije osobe koje su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Jedna osoba zadržana je na mjestu događaja zbog sumnje u povezanost s pucnjavom.

Neslužbeno se doznaje kako je pucano na repera Bubu Corellija, pravoga imena Amar Hodžić, i njegova rođaka Omara, koji je ozlijeđen.

Prema također još neslužbenim informacijama, pucao je sin bivšeg policajca, čiji je automobil prije nekoliko mjeseci uništen u eksploziji u naselju Nova Otoka.

Kako piše Dnevni avaz, izvjesni Pirić zvani Pirke navodno je ispalio hice na Omara i ranio ga.

Sarajevska policija potvrdila je da se incident dogodio oko 16:30 sati te da su policajci na mjestu događaja zatekli dvoje ozlijeđenih. Ne zna se je li osoba koja je zadržana svjedok pucnjave ili je i sama sudjelovala u napadu.

- Povodom današnjeg incidenta koji se dogodio, došlo je do spominjanja mog imena. Ja, Amar Hodžić, našao sam se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan s nemilim događajem - izjavio je Buba Corelli za Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:24