KRVAVA PORUKA

U sjedište kanadske vladajuće stranke stiglo ljudsko stopalo: Iz paketa se cijedila krv pa je poslan na rentgen

Još nismo sigurni je li riječ o ubojstvu ili je netko iskoristio truplo kako bi poslao gnusnu, političku poruku
 AP

ZAGREB - Već na prvi pogled bilo je jasno da s paketom dostavljenim u ured Konzervativne stranke kanadskog premijera Stephena Harpera nešto ne valja: crvena tekućina, za koju će se poslije ispostaviti da je krv, cijedila se iz kartonske kutije.

Torzo bez udova

Šokirana djelatnica u uredu stranke krenula ju je otvoriti, ali se predomislila. To je prepustila policiji. Kutiju su prvo propustili kroz rentgen. Crno-bijela snimka otkrila je sadržaj: u kutiji je bilo ljudsko stopalo. Pokrenuta istraga otkrila je još jedan paket koji je čekao na isporuku u poštanskom uredu u glavnom kanadskom gradu Ottawi. Istodobno je u Montrealu, oko 200 kilometara istočno od Ottawe, 49-godišnji Mike Nadeau u smeću, u odbačenom koferu, pronašao ljudske ostatke, torzo bez glave i udova.

Istraga u mrtvačnicama

Pronađeni ostaci su poslani na analizu, ali još nije potvrđeno jesu li krvavi paketi povezani s užasavajućim koferom na smetlištu. Policija istražuje i mrtvačnice.

- Još nismo sigurni je li riječ o ubojstvu ili je netko iskoristio truplo kako bi poslao gnusnu, političku poruku - izjavio je narednk Bruce Pirt koji vodi istragu. (L.G.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:07