UŽASAN ZLOČIN

U SKROVIŠTU STRAVE OTKRIVENO I TIJELO DJEČAKA Policija spasila 11 izgladnjele djece, sumnjaju da su ostaci od trogodišnjaka za kojim su tragali

 
Posjed u Novom Meksiku na kojem je otkriveno strašno skrovište
 Taos County Sheriff's Office / Facebook

Dan nakon što je policija u američkoj saveznoj državi Novom Meksiku spasila jedanaestero izgladnjele djece od godinu do 15 godina iz oronula skrovišta u kojem su ih držali u neljudskim uvjetima, objavili su da su pronašli i tijelo malog dječaka.

Operacija je provedena u sklopu potrage za trogodišnjim djetetom Abdulom-Ghanijem Wahhajom, nestalim prije nekoliko mjeseci. Otac dječaka, Siraj Wahhaj, jedan je od dvojice uhićenih muškaraca, osumnjičenih za ovaj stravičan zločin.

Šerif Jerry Hogrefe rekao je da se još uvijek čeka konačna potvrda i identifikacija ostataka, piše BBC.

Siraj Wahhaj zadržan je u pritvoru zajedno s Lucasom Mortonom. Obojica su optuženi po nekoliko točaka kaznenog zakona za zlostavljanje djece. Osim njih, policija je na Facebooku objavila da su uhićene i tri žene za koje se smatra da su majke djece.

Taos County Sheriff's Office / Facebook
Lucas Morten i Siraj Wahhaj

Šerif Hogrefe je za ABC rekao da se žene i djeca čine ‘izmanipulirano, kao da su im isprani mozgovi’. Dodao je da reagiraju s velikim strahom kad se spomenu muškarci koji su kontrolirali posjed.

Ujutro 3. kolovoza desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo ‘usku kamp kućicu, ukopanu u zemlju, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije ili struje’ te dvojicu muškarca naoružanih jurišnom puškom AR-15 i četiri pištolja. Budući da su odbijali poslušati naredbe, policajci su krenuli u napad koji je okončan bez žrtava.

Neposredno prije racije primili su anonimnu poruku: ‘Umiremo od gladi, trebamo vodu i hranu.’

Taos County Sheriff's Office / Facebook

Šerif je odmah ustvrdio da su ovo najgori životni uvjeti koje je ikad vidio. Dodao je da su djeca bila bosa, odjevena u dronjke i izgledala kao ‘izbjeglice iz Trećeg svijeta’. U zabačenom skrovištu nije bilo struje i vode, a jedina hrana nekoliko krumpira i kutija riže.

Sva djeca su predana lokalnim centrima za socijalnu skrb.

Dječak Abdul-Ghani, za kojim je policija inicijalno tragala, nestao je u studenom prošle godine. Ovog ponedjeljka bi navršio četiri godine.

Taos County Sheriff's Office / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:31