ZAŠTITA GRANICE

U Sloveniji počela djelovati posebna policijska postrojba za borbu protiv migranata

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavat će se jer predviđa ukupan sastav od 52 ljudi
Ilustracija
 Damir Krajač/Cropix

U Brežicama je u utorak počela djelovati posebna skupina slovenske policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je u petak slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavat će se jer predviđa ukupan sastav od 52 ljudi.

Govoreći prigodom početka djelovanja postrojbe, ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs i ravnatelj policije Anton Olaj kazali su da je za sjedište izabrano Brežice jer je na tom području pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju najviše i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

"Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na tzv. balkanskoj trasi i dalje ostaje na visokoj razini. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mjera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacijske, zakonske i operativne mjere", kazao je prema priopćenju slovenskog MUP-a Olaj.

Posebna policijska postrojba sa sjedištem u Brežicama ima zadaće na granici s Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružjem, ukradena vozila, municiju itd.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sustavima i pregledom prijevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičnim napravama, priopćili su iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:59