EPIDEMIJA

U Španjolskoj prva žrtva, u SAD 9 umrlo od koronavirusa

 AFP

Španjolska je objavila u utorak da je prva osoba preminula od koronavirusa, broj žrtava u Sjedinjenim Državama narastao je na devet, a prve zaražene osobe pojavile su se i u Argentini i Čileu.

"Pacijent je umro 13. veljače u bolnici u Valenciji i obdukcijom je otkriveno da je bio pozitivan na koronavirus, rekla je regionalna dužnosnica ministarstva zdravstva Ana Barcelo Chico.

Diljem Španjolske je otkriven 151 slučaj koronavirusa, prema podacima ministarstva zdravstva objavljenima u utorak do 19 sati.

Sanitarne vlasti objavile su u utorak da je u Sjedinjenim Državama od posljedica zaraze novim koronavirusom umrlo 9 osoba, sve u državi Washington.

Osam je osoba umrlo u okrugu King blizu Seattlea, a sve su starije dobi ili osobe narušena zdravlja, prema podacima sanitarnih vlasti tog okruga u kojem je zabilježen ukupno 21 slučaj. Većina pacijenata su bili korisnici doma za starije osobe u tom okrugu.

Više od sto slučajeva je otkriveno na cijelom američkom teritoriju, ali smrtni ishodi su zabilježeni samo u državi Washington.

U Južnoj Americi Argentina i Čile su objavili prve slučajeve zaraze koronavirusom.

U Argentini je 43-godišnji muškarac koji se vratio iz Italije stavljen u izolaciju u jednoj privatnoj klinici Buenos Airesa.

U Čileu je jedan 33-godišnjak koji je mjesec dana putovao zemljama Azije, pozitivan na koronavirus, rekao je konferenciji za novinare ministar zdravstva Jaime Manalich.

Irske vlasti potvrdile su drugi slučaj koronavirusa, a riječ je o ženi koja je nedavno putovala u Italiju, objavilo je irsko ministarstvo zdravstva.

Italija je od svih država u Europi najpogođenija koronavirusom s 2502 slučajeva od kojih 466 novih te 79 umrlih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 09:10